Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

zaterdag 23 oktober 2010

Nog een knaap uit de puszta: de ringslang - vízisikló (Natrix natrix)

Tijdens onze tochten in de puszta verrassen we af en toe deze knaap: de ringslang (in het Hongaars vízisikló=waterslang) - Natrix natrix -. De ringslang (Natrix natrix) behoort tot de zgn. gladde slangen en bovendien tot de eierlevendbarende waterslangen. Deze ringslang komt ook voor in Belgenland. De ringslang is ongevaarlijk en niet giftig voor de mens. Het is een schuwe en rustige soort die zelfs bij directe bedreiging maar zelden bijt. Bij het aanraken ervan kan deze slang een sterke geur laten ontsnappen. Ze is bijzonder snel, we spreken van ervaring.

Men kan ze waarnemen op zandwegen of op de gewone weg zonnend. Soms komen we ze tegen in het gras van de puszta, maar dan gaat het ook bijzonder snel. Dat is zowat de enige manier om ze waar te nemen. Als ze bij aankomst al niet lang verdwenen is. De ringslang kan een lengte bereiken van meer dan een meter en is betrekkelijk eenvoudig te onderscheiden aan de kleuren en de kenmerken van de ogen. Op het menu staan voornamelijk kikkers en vissen die langs de oevers van verschillende wateren buitgemaakt worden. Hier wordt ze ook in de tuinen waargenomen.

In de winter verhuist de slang naar drogere gebieden. In de zomer is ze frequent te vinden op natte plaatsen. De slang kan bijzonder goed zwemmen. In Hongarije is dit dier, net zoals alle kikkers en hagedissen beschermd........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!