Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

zaterdag 23 oktober 2010

Lekker pittig, Zwack Unicum

Even een wereldberoemd Hongaars product voorstellen.

Wie kent er niet Zwack! Overal ter wereld in de betere hotels en bars vindt het wonderbare beroemde "zwarte bolletje". Ook op heel wat familiale feesten en vieringen duikt deze fles op bij het aperitief of na een copieuze maaltijd.
Deze bittere aperitief en digestief moet men minstens eenmaal in het leven geproefd hebben of beter gezegd van genoten hebben.

Alles begon in het jaar 1790, toen ene Jozef Zwack geobsedeerd raakte om een speciale drank te brouwen, deels als digestief deels als aperitief.
De Zwack familie stamt uit het grote Oostenrijks-Hongaars Rijk, en Jozef was Koninklijke Fysicus aan het hof van de Habsburgse keizer Jozef II. Zijn complex drankje met meer dan 40 soorten kruiden is zo uniek, dat als je er een kruiden soort uithaalt heel het drankje in mekaar stort. Toen Keizer Jozef II dit aperitief dronk was hij zo verbaasd over de smaak en zijn andere kwaliteiten dat hij uitriep "Das ist ein Unikum!" en zo werd aan het meest populaire drank een passende naam gegeven. Zwack-Unicum!.

Jozef Zwack de oprichter van het bedrijf was een patriarchaal figuur met een mooie enorme witte snor en steeds een grote sigaar in de mond. Hij overzag ieder detail van het distilleren en de marketing van de Unicum en dit tot de dag van zijn overlijden op 94 jarige leeftijd. Na al die jaren was Zwack fors gegroeid en vervaardigde 220 likeuren en brandy's, die over heel de wereld werden geëxporteerd. Zwack is ook synoniem voor Vilmos en Barack Palinca, de fameuze eau de vie gemaakt van de beste perziken van Kecskemét en ook zeer herkenbaar aan hun langenekken flessen.

Unicum werd het populairste merk onder de drankjes in Hongarije aangezien het onophoudelijk staat voor uitstekende kwaliteit........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!