Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

donderdag 28 oktober 2010

Kerstmarkt in Boedapest 2010 | Boedapest Guide

De jaarlijkse kerstmarkt in Boedapest is een grote hit, en in 2010 de traditionele markt op Vörösmarty Ter opent op 19 november. De laatste dag van de kerstmarkt is 29 december.

Ieder jaar gaat op het Vörösmarty tér in Boedapest de traditionele kerstmarkt weer van start. De markt is in de afgelopen 12 jaar dat deze gehouden wordt, tot een van de allerbeste van Europa uitgegroeid, aldus The Sunday Times en Travel&Leisure Magazine. In 2008 trok de markt ruim 600.000 bezoekers. Ook steeds meer buitenlandse toeristen komen speciaal naar Boedapest voor de kerstmarkt en de feestelijk verlichtte straten.

De bomen langs de Andrássy út vol kleine lampjes rond de stammen, vormen daarin een hoogtepunt. De kerstmarkt biedt niet alleen eten en drinken en stands met kunstnijverheid, bijna elke dag is wel een programma met muziek, dans of theater. En natuurlijk vormen de ramen van het pand van Gerbeaud weer de Advents-kalender.

KLIK HIER voor meer informatie over de kerstmarkt in Boedapest !!!