Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

woensdag 27 oktober 2010

Hongaarse saus

Hongaarse saus

Benodigdheden voor dit gerecht:

* 1 halve liter bouillon
* 25 gram boter en 25 gram bloem
* 1 ui, 1 kleine rode paprika
* Zout, peper, paprikapoeder en 1 eetlepel tomatenpuree
* Room

Bereidingswijze van dit recept:

1. Snij de ui in kleine blokjes
2. Verwarm de boter, en bak hierin de ui met de paprikapoeder
3. Bloem toevoegen, verhitten tot er een gladde bal ontstaat ( roux)
4. Vervolgens dit af laten koelen
5. Snij de paprika in blokjes
6. De bouillon aan de kook brengen, en de afgekoelde roux toevoegen
7. Dit alles aan de kook brengen onder voortdurend roeren
8. Als er een gladde saus is ontstaan, tomatenpuree en de blokjes paprika erbij doen
9. Enkele minuten zachtjes doorkoken
10. Op smaak maken met zout, peper en een scheutje room

Serveertip:

* Serveer Hongaarse saus bij een schnitzel en patat


Andere recepten met een van deze ingrediënten:
bloem, boter, bouillon, paprika, paprikapoeder, peper, room, tomatenpuree, ui, zout