Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad

maandag 14 april 2014

De Hongaarse verkiezingsuitslag: vijf harde waarheden

De echte einduitslag komt komend weekeinde, als ook de laatste stemmen geteld zijn van Hongaren uit het buitenland en van diegenen die in een ander district stemden dan waar ze wonen.

Maar het is vrijwel zeker dat Fidesz 44,5% van de stemmen heeft, het linkse blok 26%, Jobbik 20,5% en de (groene?) LMP 5,3%. Van de 199 zetels in het parlement krijgt Fidesz er dan maar liefst 133 (66% van de zetels oftewel een tweederde meerderheid), links 38, Jobbik 23 en LMP 5%. Een harde nederlaag voor links, dat leidt geen twijfel, maar ik vrees dat de linkse en liberale partijen daar opnieuw geen enkele lering uit trekken.

1. Een grote meerderheid van de Hongaren steunt een radicaal nationalistische koers.

Dat ruim 65% van de kiezers stemde voor een radicaal nationalistisch beleid, hetzij in de Orbán/Fidesz variant hetzij in de extreme variant van de extreemrechtse partij Jobbik, is geen goed nieuws voor Europa.

Het betekent..............

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!

De Jobbik heeft wellicht niet de formele verkiezingen gewonnen, het heeft wel degelijk invloed verkregen in Hongarije.

De onderstaande landkaart geeft per kiesdistrict welke partijen op de tweede plaats staan na de parlementsverkiezingen. De Jobbik overheerst deze kaart met de groene kleur, de rode kleur vertegenwoordigd de coalitie van alle linkse partijen, terwijl de Fidesz-KDNP (oranje kleur) slechts in twee districten op de tweede plaats staat.

KLIK HIER voor meer uitleg in het Hongaars !!!