Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad

maandag 7 april 2014

Absolute meerderheid regeringspartij Hongarije, extreem-rechts rukt op

De conservatieve Fidesz-partij van premier Viktor Orbán heeft zondagavond bij de parlementsverkiezingen de overwinning opgeëist. Orbán sprak duizenden aanhangers in Budapest toe. 'Er bestaat geen twijfel meer over: we hebben gewonnen.' De partij zal ongeveer 135 van de 199 zetels bezetten.

Ongeveer 95 procent van de stemmen is geteld. Daaruit blijkt dat Fidesz samen met zijn kleine christen-democratische partnerpartij 44,5 procent van de kiezers achter zich weet. Volgens de verkiezingscommissie kan de partij van Orbán rekenen op ongeveer 135 zetels: 37 via de landelijke lijst, en 97 voor afzonderlijke kieskringen. Daarmee heeft Orbán precies een absolute meerderheid in het parlement en kan hij de Grondwet herzien.

De socialisten krijgen zo'n 25 procent van de stemmen, op de voet gevolgd door de extreem-rechtse anti-Europa-partij Jobbik, die ruim 20 procent krijgt.

De verwachting is dat.............

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!