Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad

vrijdag 6 december 2013

Creditcards

Al meer dan 40 jaar hebben mijn vrouw en ik dezelfde bankrelatie en eigenlijk tot tevredenheid. Er gebeurden natuurlijk wel eens dingen die ons niet goed uitkwamen, maar toch, gemiddeld ging het goed. Wanneer het niet goed ging, dan lag het meestal niet aan onze bank. Bijvoorbeeld, wanneer wij van een vreemde geldautomaat niet het gevraagde bedrag kregen, maar het geld wel werd afgeschreven.

Natuurlijk moet je altijd op zulke momenten bedacht zijn door bijvoorbeeld altijd - druk op de knop - bonnetjes te vragen waar de automaat de transactie beschrijft met bedragen, tijden en alles wat er nog bij hoort om door de politie een proces verbaal te laten maken, wat in Hongarije noodzakelijk is om een klacht in te kunnen dienen. Ondanks dat wij al meer dan 30 jaar in Hongarije verblijven zijn wij nog nooit met een schadepost blijven zitten. Onze bank heeft onze schade, soms vanwege gebrek aan bewijs, altijd met coulance vergoedt.

Geld opnemen was niet altijd zo eenvoudig als dat het opnemen van geld nu is. In de tijd van de Eurocheques (wie herinnert zich die Eurocheques nog?) was het altijd een kunst om er genoeg reserve te hebben. Toen de pinautomaten in Nederlandse winkels dagelijkse kost werden, werd er in Hongarije nog niet over gedacht om met bankpasjes boodschappen te betalen.

Pin automaten bij Hongaarse betaalplaatsen zijn...........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!