Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad

dinsdag 24 december 2013

András Pándy overleden: van dominee tot seriemoordenaar

De seriemoordenaar András Pándy is in de nacht van zondag op maandag in de gevangenis van Brugge op 86-jarige leeftijd overleden.

Pándy verbleef aanvankelijk in de gevangenis van Leuven-Centraal, maar was om gezondheidsredenen overgebracht naar de Brugse inrichting. In het medisch centrum van die gevangenis is hij overleden, zo meldt woordvoerster Lieselot Bleyenberg van de FOD Justitie.

De genaturaliseerde Hongaarse dominee werd op 6 maart 2002 veroordeeld tot levenslang voor de moord op zes van zijn familieleden, één moordpoging en de verkrachting van drie van zijn (adoptie)dochters. Met de hulp van zijn dochter Ágnes liet hij de lichamen van de slachtoffers oplossen in een bijtend zuur. De lijken werden daardoor nooit teruggevonden.

Tirannieke en hardhandige echtgenoot

De Hongaarse dominee András Pándy trouwde op 17 september 1956 in Hongarije met Ilona Sores. In december 1957 kwam het echtpaar aan in België. Hun dochter Ágnes werd in 1958 geboren in Elsene.

In 1961 krijgt het echtpaar.............

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!

KLIK HIER voor meer informatie over András Pándy in de Wikipedia !!!