Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad

donderdag 7 november 2013

Wat te doen in Hongarije

Wat te doen in Hongarije

Hongarije is anders dan welke Europese bestemming ook. Met een vrij onbekende keuken, (op goulash na), een redelijk onherleidbare taal en weinig kennis over het land is Hongarije bij velen nog relatief onbekend. Reden genoeg om je kennis te laten maken met deze unieke en verrassende Europese bestemming!

Wellness Walhalla

Ben je toe aan ontspanning en rust? Overweeg dan zeker een trip naar Hongarije! Want met meer dan 300 thermale warmwaterbronnen en spa faciliteiten vind je in dit land alles wat er maar te bedenken valt op het gebied van wellness. De Turken namen in 1541 de Hongaarse stad Buda in waarna zij de stad 150 jaar bezet hielden. Naast de plunderingen en verwoestingen die zij aanrichtten bouwden ze ook moskeeën en badhuizen.

Tot op de dag van vandaag is een aantal van deze badhuizen (Rudas-, Kiraly- en Lukacsbad) nog steeds in gebruik. Een van Boedapest ‘s mooiste spa’s is zonder twijfel die van Széchényi, het is ook gelijk het grootste publieke thermaal bad van de stad.

Gelegen in het westen van het bekende Balatonmeer vind je.........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!