Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

woensdag 6 november 2013

Wat als je een buitenlandse boete krijgt?



KLIK HIER om de video te bekijken op YouTube !!!

Wat als je een buitenlandse boete krijgt?

Vanaf 7 november treedt een Europese richtlijn in voege die duidelijk stelt dat boetes voortaan vergezeld moeten zijn van extra informatie in de moedertaal van de overtreder. Hoe die informatie verspreid wordt, staat niet gespecifieerd. Dat kan bijvoorbeeld in een begeleidende brief in je moedertaal of met een verwijzing naar een website waar je een vertaling kunt vinden. Hoe de landen dit precies gaan aanpakken is nog niet duidelijk.

Belangrijk om weten is dat niet de boete zelf vertaald moet zijn, maar dat de ontvanger in zijn eigen taal moet kunnen lezen wat precies de overtreding is, hoe je moet betalen en wat de rechten zijn als je de boete in twijfel trekt. De taal die gehanteerd zal worden, is de taal waarin het inschrijvingsbewijs van de auto werd opgemaakt.

VAB wijst op enkele onduidelijkheden in de Europese richtlijn.......

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!

KLIK HIER voor verkeersboetes in Europa:"BEDRAGEN" informatie van de ADAC (pdf)

Op 7 november 2013 treedt een Europese richtlijn in werking die bepaalt dat verkeersboetes vergezeld moeten zijn van extra informatie in de moedertaal van de overtreder. Is dat niet het geval, dan is de overtreder niet verplicht de boete te betalen. Mobiliteitsclub VAB adviseert echter om ze wel te betalen als je ze niet betwist. “Want als je in dat land staande gehouden wordt, zal je de boete alsnog moeten betalen. Ze zal dan vaak hoger liggen dan het oorspronkelijke bedrag en mogelijk zal je wagen ook in beslag genomen worden”.

Acht soorten verkeersovertredingen

De richtlijn is luidens artikel 2 van toepassing op volgende overtredingen:

1:rijden met een te hoge snelheid;
2:het niet dragen van een veiligheidsgordel;
3:niet stoppen voor een rood licht;
4:rijden onder invloed van drank;
5:rijden onder invloed van drugs;
6:het niet dragen van een veiligheidshelm;
7:het gebruiken van een verboden rijstrook;
8:het illegale gebruik van een mobiele telefoon of een ander communicatieapparaat tijdens het rijden.

KLIK HIER voor de Europese richtlijn 2011/82/EU ter facilitering van de grensoverschrijdende uitwisseling van informatie over verkeersveiligheidsgerelateerde verkeersovertredingen (pdf)