Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

donderdag 14 november 2013

Voetbal en politiek: Orbán, gangmaker op de Hongaarse tribune

Het nationale team van Hongarije heeft zich niet gekwalificeerd voor het wereldkampioenschap voetbal van 2014. Dat is een afgang voor de minister-president, die in die sport een middel ziet om zijn politieke waarden en zijn persoonlijke macht uit te drukken. Een socioloog uit de oppositie geeft zijn analyse.

Tegenwoordig kunnen we dagelijks zien dat het regime van Orbán ernaar streeft om vrije concurrentie in alle geledingen van de maatschappij uit te bannen. Niet alleen op gebieden die van essentieel belang zijn voor de macht, maar ook in aanvragen voor subsidies van de EU, de kunsten, het verlenen van tabakslicenties, landbouwsubsidies, noem maar op.

Postcommunistische maffiastaat

En dat geldt ook voor het voetbal. De nummer één van deze postcommunistische maffiastaat is zo dol op sport dat hij eerlijke competitie, fair play, niet verdraagt. Omdat hij door voetballers, clubdirecties en supporters die zich nog niet hebben afgekeerd wordt beschouwd als de redder en weldoener van deze tak van sport, zijn voetbalstadions een proeftuin geworden voor de door Viktor Orbán gewenste ideale maatschappijstructuur.

Deze leider van een maffiastaat en sportliefhebber heeft.........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!

KLIK HIER voor Bálint Magyar: Viktor Orbán’s post-communist mafia state, Part I

KLIK HIER voor Bálint Magyar: Viktor Orbán’s post-communist mafia state, Part II

KLIK HIER voor Bálint Magyar: Viktor Orbán’s post-communist mafia state, Part III

KLIK HIER voor Hungarian Octopus: The Post-Communist Mafia State

KLIK HIER om het artikel te lezen in de Magyar Narancs (Hongaars) !!!

KLIK HIER voor:a posztkommunista maffiaállam !!!