Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad

vrijdag 22 november 2013

Orbáns partij veroordeelt antisemitisch geweld Hongarije

De partij van de Hongaarse premier Victor Orbán keurt het antisemitische geweld van de laatste dagen af. Zo is er een boek van een Joodse schrijver verbrand.

Ook werd afgelopen weekend het standbeeld van Miklós Radnóti in de stad Abda vernield. "Iedere fatsoenlijke burger in Hongarije veroordeelt de boekverbranding die 9 november in Miskolc plaatsvond,“ zegt László L. Simon, Fidesz-politicus en voorzitter van de vaste parlementaire commissie van Cultuur en Pers. Zijn fractie zal niet buigen voor dergelijke provocaties, maar zich richten op degenen voor wie de beelden van de boekverbranding pijnlijke herinneringen oproepen. Het ging om de verbranding van een gedichtenbundel.

Behalve de verbranding van de bundel werden ook extremisten gesignaleerd die boeken verbrandden van wat zij ‘Zionistische publicaties’ noemen, meldt het dagblad Nepszabadsag. "De Fidesz-fractie veroordeelt deze, en al dergelijke acties ten strengste en zal al het mogelijke doen om te waarborgen dat de erfenis van Miklós Radnóti en anderen een waardige plaats behoudt in de nationale herinnering, en niet eindigt in het door extremisten aangestoken vreugdevuur," aldus Simon.

Het standbeeld van Radnóti, die...........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!