Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad

vrijdag 15 november 2013

Hongarije kampt met enorme stijging van asielaanvragenKLIK HIER om de video te bekijken op YouTube !!!KLIK HIER om de video te bekijken op YouTube !!!

De onderstaande tekst is vertaald met Google vertaling

Hongarije kampt met enorme stijging van asielaanvragen

Humanitaire organisaties in Hongarije zeggen dat het land niet kan omgaan met een massale toestroom van vluchtelingen.

Het aantal vragen om asiel heeft bijna vertienvoudigd ten opzichte van vorig jaar: circa 17.000 tegen het einde van oktober.

In 2013 zijn ze afkomstig uit 70 verschillende landen - vooral uit Kosovo, maar ook uit Syrië, Afghanistan en elders.

Een man uit Servië zegt dat als hij gaat terug naar huis de lokale maffia zal hem doden - maar niemand omgaan met zijn zaak in Hongarije is geïnteresseerd.

"Ze vertellen u gewoon rechtdoor 'je bent niet van plan om asiel te krijgen', dat is het," zei hij

Maar ondanks de enorme toename van asielzoekers, Hongarije is ook een belangrijke doorgangsroute voor migranten - gebruik te maken van vrije-beweging Schengenzone van de EU tot het westen.

De autoriteiten zeggen dat ze kunnen omgaan: "Gezien het feit dat de meeste van hen hier te komen verlaat het land binnenkort zonder zelfs te wachten op hun verzoek om geoordeeld te worden, voor degenen die daadwerkelijk hier te blijven kunnen we een passend welkom te bieden", zegt Zsuzsanna Vegh, directeur van het Immigration Office.

Maar recente rapporten, waaronder een documentaire van een Hongaarse nieuwssite, hebben zware omstandigheden blootgesteld in het land van de vluchtelingenkampen.

"De deskundigen die zich bezighouden met het asiel-service en het systeem zelf zijn niet altijd doen hun best, dus van tijd tot tijd krijgen we nieuws over problemen en conflicten", zegt András Kováts, directeur van Menedek, de Hongaarse Vereniging voor migranten.

Het kamp euronews bezocht op Debrecen is een paar kilometer van de Roemeense grens. Het is waarschijnlijk een centraal punt voor de eisen asiel blijven.

Euronews correspondent Andrea Hajagos gemeld uit het kamp: "Niemand weet wanneer het enorme aantal asielzoekers lager zal zijn binnenkort of niet - omdat Roemenië en Bulgarije nog steeds de Schengen-landen, zoals oorspronkelijk gepland, niet deelnemen aan het begin van volgend jaar. Dus Hongarije zal blijven oostelijke poort van het Schengengebied te zijn. "

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!