Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

dinsdag 12 november 2013

Aanzwellende kritiek op de onthulling van het Horthy standbeeld

Aanzwellende kritiek op de onthulling van het Horthy standbeeld

Op zondag 3 november 2013 vond de zeer omstreden onthulling plaats van het Horthy standbeeld in de hal van de Calvinistische Hazatérés templom op het V. Szabadszág tér in Budapest. Er was een grote demonstratie van honderden mensen die een gele ster droegen en zo stelling namen tegen de onthulling van het standbeeld.

Want Horthy is omstreden en als leider zonder meer verantwoordelijk voor de dood van vele Joodse Hongaren. In Budapest viel het "relatief" nog mee, maar elders in Hongarije waren er veel meer slachtoffers te betreuren.

En dus nu een standbeeld voor deze heer.... Antal Rogán, Fidesz persoon en burgemeester van district V. gaf aan de onthulling niet te kunnen verbieden omdat die plaats vond op particulier terrein.

Maar waarom er dan............

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!