Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

maandag 14 oktober 2013

The Best of Boedapest, Hongarije

Op nog geen twee uur vliegen van Nederland zit je in de hoofdstad van Hongarije. Boedapest, een bruisende stad aan de Donau, is een stad waar je dagen kan ronddwalen. Met oude gebouwen in overvloed, heuvels op de achtergrond en de Donau die er dwars doorheen stroomt is Boedapest een prachtige stad om te zien. Met het oude gedeelte Boeda en het moderne Pest heeft de stad voor iedereen wat te bieden.

Boeda en Pest

De stadsdelen Boeda en Pest worden door negen bruggen met elkaar verbonden. De Kettingbrug wordt veelal gezien als de mooiste van de stad. De twee pijlers van de brug hebben de vorm van antieke triomfbogen en aan beide kanten wordt de brug bewaakt door twee stenen leeuwen. Vooral ’s avonds heb je vanuit Pest een prachtig uitzicht op de brug, de verlichte Burchtheuvel erachter en de Matthiaskerk die overal mooi bovenuit torent. Vanaf de Burchtheuvel is Pest overigens ook erg mooi om te zien, met de brug, het verlichte parlementsgebouw en de Sint Stephanusbasiliek, de grootste kerk van Boedapest.

Het stadsdeel Pest is vlak, terwijl Boeda aan de overkant heuvelachtig is. Op een van de heuvels werd in de dertiende eeuw een burcht gebouwd. Buda Castle is het grote kasteel van Boedapest op Castle Hill.

Ga met het antieke kabeltreintje Sikló (de Funicular Railway) naar........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen en de prachtige foto's te bekijken !!!