Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

maandag 14 oktober 2013

Péter Forgács – Sluimerend vuur in EYE

Vanaf zaterdag 5 oktober tot en met 1 december 2013 is in EYE in Amsterdam het nieuwste werk van filmmaker/kunstenaar Péter Forgács ‘Sluimerend vuur’ te zien. Op basis van de rijke collectie home movies van EYE verhaalt Forgács (Boedapest, 1950) over het dagelijks leven in Nederlands-Indië tijdens de bloeitijd van de kolonie, van het begin van de vorige eeuw tot en met de aanloop naar de Tweede Wereldoorlog.

Forgács staat bekend om zijn eigenzinnige bewerkingen van authentieke familie- en amateurfilms, zoals onder meer in de serie Private Hungary (1988-2008). Die werden ooit door een criticus omschreven als een mengeling van ‘antropologie, theater, documentaire en dagboek’.

In 2007 ontving Forgács de Erasmusprijs voor........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!