Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

maandag 14 oktober 2013

'Nooit heb ik zoveel gemeenheid ondergaan dan sinds de bekendmaking van mijn Nobelprijs' (Imre Kertész)

Voor de Hongaars-Joodse auteur Imre Kertész, die in 2002 de Nobelprijs Literatuur ontving, was de prestigieuze onderscheiding een 'gelukscatastrofe', zo blijkt nu uit zijn pas verschenen dagboeken uit die periode.

Elf jaar geleden werd de Joodse schrijver Imre Kertész (1929, Boedapest) met de literaire Nobelprijs onderscheiden. Zijn oeuvre ('Onbepaald door het lot', 'Kaddisj') staat in het teken van Auschwitz, dat hij als kind overleefde. Zopas verschenen Kertész' dagboeken 2001-2009. Deze notities, die ook de Nobelprijsperiode betreffen, werpen een schril licht op zijn omgang met de grootste officiële onderscheiding die een schrijver te beurt kan vallen.

Gelukscatastrofe

Ze hebben met niet naar Auschwitz gebracht opdat ik..........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!

KLIK HIER voor meer informatie over Imre Kertész in de Wikipedia !!!