Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

woensdag 16 oktober 2013

Just the Wind - Filmrecensie

Just the Wind is gemaakt met goede bedoelingen, maar kan niet de banaliteit ontstijgen.

In Just the Wind volgt regisseur Bence Fliegauf het dagelijks leven van een Roma-gezin in Hongarije. En dat is geen gemakkelijk leven. Ze wonen in erbarmelijke omstandigheden en ze zijn hun leven niet zeker; de laatste tijd worden er in dit gebied veel Roma-gezinnen uitgemoord.

Deze film zorgde voor veel debat in Hongarije. Just the Wind zou volgens sommigen een te eenzijdig beeld geven van de situatie. De Hongaarse maatschappij zou te simpel als racistisch worden voorgesteld. Volgens anderen was dit juist eindelijk een film die een positief, objectief beeld van de Roma schetste.

Tamme film

Deze controverse zegt meer over Hongarije dan over de kwaliteit van Just the Wind. Dit is een verschrikkelijk tamme film, die niet verder komt dan de stelling dat aan racistische moorden wellicht racistische motieven ten grondslag liggen. En het durft dat punt in maar één scène echt te maken: door een politieman aan het woord te laten wiens personage eigenlijk een overdreven karikatuur is van een slechte politieman.

Verder laat het ook in enkele - goede - scenes zien dat de Roma onder erbarmelijke omstandigheden leven en dat ze dat in sommige gevallen ook aan zichzelf te wijten hebben. Zo zien we dat hoewel sommige gezinnen amper te eten hebben, hun kinderen wel de nieuwste video-games spelen.

De film lijkt echter veel te angstig om dieper te graven naar..........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!