Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

woensdag 16 oktober 2013

In Budapest 5500 opvangplekken en 10.000 daklozen

In Budapest 5500 opvangplekken en 10.000 daklozen

Afgelopen maandag werd door de Gemeente Budapest een persbericht gepubliceerd. Dit betrof een verslag van een persconferentie die burgemeester István Tarlós gaf naar aanleiding van de daklozenproblematiek.

Tarlós verklaarde dat er 5500 opvangplekken zijn voor daklozen. Hiervan zijn er 3000 in tijdelijke opvanghuizen (100% bezet en wachtlijsten) en 2500 in ruimtes waar men de nacht door kan brengen. In geval van nood er 700 extra kunnen worden geschapen, waardoor het totale aantal plekken op 6200 komt. Die noodopvang betekent in de praktijk op de grond in de gangen van de opvanghuizen liggen.

Hulporganisaties, zowel in Hongarije als internationaal, schatten echter het aantal daklozen in Budapest op 10.000. De eerdere verklaringen van de burgemeester dat er voor alle daklozen dus opvang is, berustte derhalve niet op waarheid.

In de praktijk betekent dit dat.........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!