Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

woensdag 30 oktober 2013

1 en 2 november ..... massaal naar een van de begraafplaatsen

1 en 2 november ..... massaal naar een van de begraafplaatsen

In tegenstelling tot in Nederland, wordt in Hongarije Allerheiligen (vrijdag 1 november) en Allerzielen (zaterdag 2 november) wél gevierd. Dit betekent dat vele winkels dicht zijn, zeker op vrijdag maar deels ook op zaterdag. De speciale lunchmenu's die normaal van maandag tot en met vrijdag verkrijgbaar zijn, zijn er niet op vrijdag omdat het een feestdag is.

Ook de markthallen zijn op vrijdag gesloten en dat geldt eveneens voor de grote rommelmarkt buiten het centrum. Op zaterdag zijn de markthallen wél open.

Hoewel het gebruikelijk is om met Allerzielen de overledenen te herdenken gebeurt dat, onder andere in Budapest, óók op Allerheiligen. In feite begint de drukte nu al op gang te komen, maar aanstaande vrijdag is het extreem druk op de begraafplaatsen in de stad.

Graven worden.........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!