Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

zaterdag 14 september 2013

Iedereen van harte welkom bij Tulipécs V op zaterdag 5 oktober om 15u in Pécs

Pécs, 12 september 2013.

Beste Hongaarse Nederlanders!

De kogel (of moet ik zeggen: de tulpenbol?) is toch door de kerk: kort geleden ontving ik het goede nieuws dat de Nederlandse ambassade in Boedapest ook het eerste lustrum van Tulipécs gaat steunen. En ondanks de steeds krappere Haagse budgetten doet ze dat met een nog groter bedrag dan gewoonlijk, waardoor Tulipécs V een mooie klapper op een vijftrappige vuurpijl beloofd te worden.

Sinds gisteren weet ik bovendien dat dit jaar de bollen feestelijk cadeau gedaan gaan worden op zaterdag 5 oktober, op het Szent István plein in Pécs, om 15u. U allen nodig ik bij dezen van harte uit dan aanwezig te zijn!

Wat we in 2009 als eenmalige actie ten bate van het Europese-Hoofdstad- van-Cultuur-jaar in Pécs spontaan uitvoerden, is - aangevuurd door de ontelbare dankbare reacties van de Hongaren, en mogelijk gemaakt door de bijdragen van sponsors en particulieren - uitgegroeid tot een geliefde traditie hier in Pécs, en ver daarbuiten. We hebben het meerdere keren tot op de landelijke TV geschopt, en talloze krantenartikelen en radio-programma’s hebben aandacht besteed aan deze unieke geste om ieder jaar zomaar tienduizenden tulpenbollen te doneren als dank voor de aan ons getoonde gastvrijheid der Hongaren. Na 5 jaar zullen we ongeveer 225.000 bollen hebben gedoneerd.

Ik heb steeds met veel plezier de kar getrokken, maar vind het nu een goed moment om het met een laatste knaller als een afgesloten evenement te beschouwen. De onbezoldigde organisatie kost me eenvoudigweg te veel energie en tijd.

Op mijn eerdere oproep of iemand anders de fakkel zou willen overnemen, kwam geen reactie.........

Enfin, nu bekend is dat we nog één keer met een bollencadeau de Nederlandse gemeenschap in Hongarije in een goed daglicht gaan zetten, moeten opeens de handen uit de mouwen gestoken worden door iedereen die Tulipécs V een goed hart toedraagt.

Wie graag meewerkt op 5 oktober kan zich nu bij ondergetekende aanmelden, en vervolgens woensdagavond 2 oktober op de Stamtafel in café Paulus in Pécs aanschuiven. Dan worden namelijk de taken der vrijwilligers verdeeld.

KLIK HIER voor het blog van het Café Paulus in Pécs - Nederlandse stamtafel !!!

Voor wie graag donateur wordt, en deze laatste actie met een kleiner of groter bedrag wil steunen, die vraag ik om liefst per omgaande op onderstaande ING bankrekening te willen storten, daar ik de bollen reeds eind deze maand in Hillegom moet aankopen. Dit jaar doen we aan een nieuwe vorm van deelname-stimulering: voor iedere euro die gedoneerd wordt, krijgt de donateur één tulpenbol cadeau voor zijn of haar Hongaarse woonplaats. Die moeten dan wel op de dag zelf worden opgehaald.

Ik bereik met deze rondbrief slechts een uiterst klein gedeelte van alle Nederlanders in dit mooie land, dus tevens vraag ik U allen mij een beetje te helpen met de collecte, door Nederlandse vrienden en kennissen in Hongarije aan te sporen nog één keer mee te willen doen!

Hartelijk dank aan iedereen die op wat voor wijze dan ook meehelpt!

Bedrijven die officieel als sponsor willen optreden, kunnen gaarne contact met mij opnemen. Samen kunnen we dan bezien, hoe Tulipécs de goodwill kan retourneren. Zoals ieder jaar is er mogelijkheid tot reclame te maken in een van de houten huisjes rondom het podium.

Tot ziens op Tulipécs V, 5 oktober, in Pécs! Met hartelijke groet,

Simon Wintermans

Telefoon nummer: +36-20-9258550

E-Mail: KLIK HIER om Simon Wintermans een E-Mail te sturen !!!

* Bankrekening:

IBAN: NL48INGB0003492223
BIC: INGBNL2A

t.n.v. Simon Wintermans, o.v.v. „Tulipécs V”, Mária utca 23, Pécs, Hongarije

KLIK HIER voor het blog van Tulipécs !!!

KLIK HIER om foto's te bekijken van Tulipécs !!!

KLIK HIER voor de Facebook Pagina van Tulipécs !!!

TuliPécs - Een compilatie van de afgelopen jaren



KLIK HIER om de video te bekijken op YouTube !!!

Voor wie Hongaars verstaat en in een notedop wil weten wat Tulipécs is: voilà een korte documentaire van Jó Híradó over de Pécser tulpenpracht in de lente van 2013!

Voor wie het Hongaars niet machtig is, blijven de mooie beelden toch de moeite waard om te bekijken.



KLIK HIER om de video te bekijken op YouTube !!!