Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

dinsdag 24 september 2013

Eerste boetes uitgedeeld voor het meenemen van grofvuil in Budapest

Eerste boetes uitgedeeld voor het meenemen van grofvuil in Budapest

Één keer per jaar zijn bewoners van panden in een district, meerdere districten, of een gedeelte van een district, in Budapest in staat het grofvuil buiten te zetten. Traditiegetrouw trekt dat vele belangstellenden, armen, veel Roma en verder iedereen die hoopt er een schat te vinden. Wat dat kan, er worden vaak nog goede bruikbare spullen weggedaan en dus lucratief.

In de praktijk betekent dit dat al een paar dagen voor dat het grofvuil buiten wordt gezet met name Roma zich posteren op een stoel of in een aftandse auto, wachtend op het grofvuil. Worden er vervolgens zaken buitengezet, dan zijn ze er als de kippen bij om verkoopbare spullen er uit te halen en ze claimen het als hun eigendom. Vervolgens ben je in staat het te kopen en volgen er onderhandelingen over de prijs.

Vracht busjes rijden af en aan om vol te laden met meubels die worden buitengezet en bijvoorbeeld koelkasten worden ter plekke ontdaan van verkoopbare metalen. Het is een praktijk die al jaren aan de gang is en hoort bij het straatbeeld/-leven in Budapest.

Hieraan komt langzamerhand een eind dit door.........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!