Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

maandag 12 augustus 2013

Hoe Geert Mak een arm Hongaars dorp beschrijft in zijn boek: Reizen door de tijd

Per toeval stuitte ik op een reisblog van Ronald van den Boogaard over Hongarije. Alhoewel zijn bijdrage is geschreven in 2007, is de inhoud nog steeds actueel. Hij verwijst in zijn blog naar het boek dat Geert Mak heeft geschreven over Vásárosbéc in Hongarije. Over het toekomstbeeld van Vásárosbéc na de aansluiting van Hongarije bij de Europese Unie.

Ronald van den Boogaard.nl/reizen Vásárosbéc Hongarije

In het boek van Geert Mak, getiteld Reizen door de Tijd, beschrijft hij de rauwe werkelijkheid van een Hongaars dorp. Hij ziet de armoede in het dorp en geeft dit prachtig weer in zijn boek, hier een citaat:

"In dit Zuid-Hongaarse dorp Vásárosbéc bleef het almaar 1925. Er leefden zo'n tweehonderd mensen. Zeker een kwart van de bevolking bestond uit zigeuners. De gezinnen kregen een kleine uitkering - zo'n zestig euro per maand - en de vrouwen zeulden langs de deuren met manden en vage koopwaar. Hun huizen verkeerden in een staat van ontbinding, de deuren waren lappen en soms waren zelfs de kozijnen verdwenen, weggestookt tijdens een koude winter".

Ook schrijft Geert Mak over de Nederlanders die in het dorp zijn komen wonen. En alhoewel ik zelf een Nederlander ben die in Hongarije woont, deel ik in deze zijn visie. Citaat:

"In drie jaar tijd zijn er nog eens zes Nederlanders komen wonen die samen zeker een dozijn huizen hebben gekocht.

De meesten zijn gefascineerd door............

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!