Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

zaterdag 24 augustus 2013

Een overval plegen in Budapest? Je foto staat binnen enkele uren op Internet!

Een overval plegen in Budapest? Je foto staat binnen enkele uren op Internet!

Vorige week had ik het er nog over met een gemeenteraadslid uit een middelgrote gemeente in Nederland die, samen met zijn vrouw , een rondleiding kreeg in Budapest. We spraken toen onder andere over de verschillen tussen Nederland en Hongarije en vervolgens kwam ook het onderwerp privacy aan de orde.

In Hongarije hanteert men op dat gebied andere regels die met name van toepassing zijn bij het plegen van misdaden, hieronder overvallen en geweldsdelicten. In feite verlies je dan het recht op privacy.

Dat betekent dat indien iemand bijvoorbeeld een overval pleegt, de beelden van de bewakingscamera (-'s) vaak al binnen een paar uur door de politie vrij worden gegeven voor publicatie. Dus niet zoals in Nederland de gewoonte is, eerst proberen zelf de dader op te sporen, en pas maanden later de beelden vrij geven, maar zo spoedig mogelijk. Dit vergroot mogelijk de kans dat mensen iets herkennen, wat tot snellere opsporing van de dader kan leiden.

Een voorbeeld: vanmorgen rond 06.00 uur werd een tabakszaak..........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!

KLIK HIER voor Késsel rabolt - vidóval frissítve! - Budapesti Rendőr-főkapitányság !!!

KLIK HIER voor meer video's van de Hongaarse politie op YouTube !!!



KLIK HIER om de video te bekijken op YouTube !!!