Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

donderdag 22 augustus 2013

Budapest !

Budapest. Ja. Ik vond Budapest leuk, maar niet WAUW. Maar dat komt misschien omdat ik eerst in Praag was en ik Praag zeer zeker wel WAUW vond. In Budapest is het vooral heel erg warm in de zomer, dus vergeet niet alleen je bikini aan te trekken als je van plan bent je te begeven op de meest toeristische plekken.

Wel doen:

Lunchen bij de Hummus Bar, op de Október 6. utca (utca klinkt heel intelligent, betekent dus gewoon straat). Maar: Hummus! Goedkoop eten! Hummus! (er is ook hummus trouwens)

Wat trappen beklimmen (of in een bus stappen) voor het Vissersbastion: mooiheid en heel mooi uitzicht.

Ga naar de Szent István Basiliek. Zelfs als je niet van kerken en dergelijken houdt. Zelfs als je mooie gebouwen verschrikkelijk vindt (oké, misschien wordt het dan een twijfelgevalletje). Echt.

Op een rondvaartboot gaan zitten. Je vaart, kijkt naar Budapest, wordt bruin (of rood) en je mag heel de weg luisteren naar iemand die in gebrekkig Engels leuke verhalen over Hongaarse gebouwen vertelt. Niet doen als je geen toerist wil zijn.

Doe maar niet:

De Szechény Thermen bezoeken. In plaats van zuiverend water, verschillende baden en allemaal massages krijg je een zwembad met chloor waar je ook nog eerst een badmuts voor moet kopen.

Wel lekker verkoelend, want......

KLIK HIER om het hele artikel te lezen en de foto's te bekijken !!!