Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

maandag 26 augustus 2013

Boedapest - Vanaf 1 september: de speciale tarieven voor taxivervoer van- en naar het vliegveld vervallen

Op 1 september aanstaande gaat in Budapest, zoals eerder geschreven, de nieuwe taxiwet in. Een van de voornaamste aanpassingen betreft het nieuwe tarief, dat een starttarief kent van 450 HUF, een kilometerprijs van 280 HUF en een wachttarief van 70 HUF per minuut. Dit tarief geldt 24 uur per dag.

In een interview met InfoRádió heeft Zoltán Metál, voorzitter van de Országos Taxis Szövetség (de overkoepelende taxi-organisatie) te kennen gegeven dat hierdoor de huidige bestaande kortingstarieven zullen verdwijnen.

Het gevolg is dat taxibedrijven in Budapest géén speciale vaste prijzen meer mogen hanteren voor bijvoorbeeld het vervoer van en/of naar het vliegveld (Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér). Ook bedrijven die een contract hadden met een taxibedrijf, kunnen die speciale tarieven vergeten. Dat is eveneens per 1 september 2013 niet meer toegestaan.

Hetzelfde geldt voor..........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!

KLIK HIER om de ritprijs te berekenen voor een taxi in Boedapest en vanuit Boedapest naar andere bestemmingen in Hongarije !!!