Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

maandag 15 juli 2013

‘Verbod antisemitische en anti-Roma milities terecht’

In kringen van zigeuners is een uitspraak van het Europese Hof voor de Mensenrechten (ECHR) in goede aarde gevallen. Het hof deelt de opvatting van een rechtbank in Hongarije dat een daar bestaande paramilitaire ‘anti-Roma en antisemitische’ organisatie onwettig is.

Het in de Hongaarse hoofdstad Boedapest gevestigde Europese centrum Romarechten Roma (ERRC) meldde aan de christelijke nieuwsdienst BosNewsLife, partner van Uitdaging, als ‘derde partij’ bij het proces voor het Hof betrokken te zijn om het vonnis van de Hongaarse rechtbank te steunen. Die heeft de Magyar Gárda (Hongaarse Garde) verboden, waarvan de leden door zigeunerdorpen marcheren in uniformen en Nazi-vlaggen dragen. Ook vielen zij Joden aan.

Hun marsen hebben tot veel onrust..........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!