Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

zondag 14 juli 2013

Reisadvies Hongarije - Lokale wetgeving

Met zicht op het toeristische zomerseizoen nog even benadrukken dat, indien men Hongarije binnenkomt via de weg vanuit een niet-EU land (Servië en Oekraïne), men slechts 40 sigaretten (veertig stuks, niet 40 pakjes!) mag invoeren. Hier wordt streng op gecontroleerd.

Alcohol: maximum 10 liter per persoon, 90 liter bier en 110 liter wijn (binnen de E.U.). Opgelet: indien u Hongarije binnenkomt via een niet-EU land is de toegestane hoeveelheid 1 liter alcohol (+22%) of 2 liter alcohol (-22°) plus 4 liter wijn en 16 liter bier. Wees voorzichtig want de controles zijn zeer talrijk en de boetes zijn zeer hoog.

Drugs

Het bezit, verkoop en de consumptie van drugs zijn ten strengste verboden en worden bestraft met een gevangenisstraf die, al naargelang de hoeveelheid drugs, varieert van 5 tot 10 jaar. In al de gevallen kan de betrokkene het land niet verlaten tot de gerechtszaak is afgerond (dit kan een langdurig proces zijn).

Er wordt geen onderscheid gemaakt in het Hongaarse recht tussen........

Klik op "Lokale wetgeving" om het hele artikel te lezen !!!

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!