Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

woensdag 17 juli 2013

Racisme en politie in Hongarije

Op 3 juli keurde het Europees Parlement een rapport goed met aanbevelingen voor de Hongaarse premier Viktor Orban om de Europese waarden en normen in zijn land te herstellen. De parlementsleden van de christendemocratische/conservatieve fractie, waartoe Orbans partij Fidesz behoort, noemden het rapport “eenzijdig” en “disproportioneel”. Er is in Hongarije onder andere een ernstig probleem met discriminatie en racisme, en het optreden van de overheid daarbij. Dat bleek opnieuw amper een paar dagen na de goedkeuring van het rapport in het Europees Parlement.

Zaterdag 7 juli trok een kleurrijke Gay Pride door Boedapest, met om en bij 10.000 homo’s, lesbiennes en sympathisanten. Naast kleurrijke ballonnen en regenboogvlaggen waren er ook slogans. Een plezante was alleszins: “Meer orgasmen, minder nazi’s.” Maar er waren ook enkele honderden tegenbetogers die slogans riepen als “Vuile pedo’s”.

Nadat de Gay Pride ontbonden is, kruisen Tibor Derdák, János Orsos en László Glonczi, een papieren regenboogvlagje in de hand, een dertigtal rechtsextremisten in zwart hemd en zwarte broek. János, een leraar, en László, een student, zijn Roma’s en namen deel aan de Gay Pride omdat die een symbool van tolerantie is.

Tibor is geen Roma maar richtte wel een school op met.......

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!



KLIK HIER om de video te bekijken op YouTube !!!