Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

vrijdag 26 juli 2013

Hongarije: “Steeds minder gespecialiseerde artsen in het land”

Elk jaar verlaten bijna duizend artsen, voornamelijk medische specialisten, Hongarije om elders in Europa aan de slag te gaan, schrijft Népszava verontrust.

De krant legt uit dat artsen in Hongarije slechts anderhalf keer het modale salaris verdienen en benadrukt dat er te weinig middelen zijn om een goede gezondheidszorg te waarborgen en verder te ontwikkelen. In het buitenland hopen de artsen een hoger salaris te ontvangen en onder betere arbeidsomstandigheden te kunnen werken.

Voor een goed functionerende Hongaarse gezondheidszorg zouden er volgens officiële cijfers, zo preciseert Népszava, 1634 artsen en 3433 ander medisch personeel extra nodig zijn.

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!