Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

dinsdag 16 juli 2013

Hongarije: “Matolcsy stapt af van Internationaal Monetair Fonds”

De voorzitter van de Hongaarse Centrale Bank (MNB), György Matolcsy, heeft aangekondigd dat Hongarije eerder dan gepland de lening van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) gaat aflossen. Verder heeft hij het IMF verzocht zijn kantoor in Budapest te sluiten.

De Hongaarse krant Népszava licht toe dat Hongarije, in het kader van een noodlening van de EU en het IMF ter hoogte van 20 miljard euro, in 2008 15 miljard euro van het IMF ontving. De laatste tranche van 2,2 miljard euro zal dit jaar nog terug worden betaald en niet eind maart volgend jaar, zoals was afgesproken.

Deze beslissing stelt de regering Orbán, waarin György Matolcsy minister van Economie was, in de gelegenheid onder de eisen uit te komen van het IMF, met wie Hongarije op gespannen voet staat.

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!

KLIK HIER voor de brief van Matolcsy György aan Christine Lagarde (pdf) !!!



KLIK HIER om de video te bekijken op YouTube !!!