Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

zaterdag 20 juli 2013

Concert Hongaarse organiste Zsuzsa Elekes

De Hongaarse organiste Zsuzsa Elekes geeft maandag om 20.00 uur een orgelconcert in de Grote – of Martinikerk in Sneek.

De gevierde klaviervirtuoze komt met een representatief programma dat naast werken van de grootten der aarde als Johann Sebastian Bach, Johannes Brahms en Max Reger ook werk van de vrijwel onbekende Nederlandse componist Kees Weggelaar bevat.

Zsuzsa Elekes die in 1955 in Budapest werd geboren, studeerde piano, orgel en klavecimbel aan het Bartok Conservatorium en aan de Franz Liszt Acadmie in haar geboorteplaats. Na haar studies in 1978 cum laude te hebben afgesloten, studeerde ze twee jaar in Leipzig bij de toenmalige organist van de Thomaskirche Hannes Kästner. Ze won diverse prijzen, waaronder in 1980 de eerste prijs van het Internationaal Bach Concours te Leipzig. Zsuzsa Elekes is als hoofdvakdocent orgel aan het Bartok Conservatorium in Budapest verbonden.

Het programma van Zsuzsa Elekes laat deze keer vooral.........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!