Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

maandag 22 juli 2013

Belofte maakt schuld

Een paar dagen meer dan een jaar geleden overleed onze grote vriend Jánosz. Nu overlijden hier in het dorp wel meer mensen en zien dan ten teken daarvan altijd de zwarte vlag aan het dorpshuis hangen.Wij reageren dan vaak heel laconiek met “Aaa…er is er weer eentje hemelen…” Wanneer de zwarte vlag te lang wegblijft dan wordt dat vaak ‘goedgemaakt’ doordat er dan meteen twee tegelijk de pijp uitgaan, zoals verleden week…..allebei nog slechts zestig jaar.

Niemand die zich daar over verbaasd, want de houdbaarheidsdatum van de oorspronkelijke bewoners is nu eenmaal niet zo lang als in Nederland die van verse kaas.

Waarom dan toch die aandacht voor de doden zul je je afvragen. Heel simpel…. Jánosz liet een gezin achter en de jongste daarvan is Yurí en die hadden we een tijdje geleden tijdens een eerdere, maar mislukte poging een belofte gedaan. Op een koude en veel te vochtige avond hadden we een Thaise lampion getracht op te laten. Hij kon dan op zijn manier ‘dag’ zeggen tegen zijn overleden vader…ergens ‘daarboven’.

Nou, dat leek hem wel wat en toen hij na tien pogingen........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!