Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

donderdag 27 juni 2013

‘Wallenberg in niet-communistisch verzet’

De Zweedse diplomaat Raoul Wallenberg, die ongeveer 100.000 Hongaarse Joden redde van de Nazi concentratiekampen, steunde tijdens de Tweede Wereldoorlog de niet communistische gewapende verzetsbeweging. Dat zegt na diepgaand onderzoek de Zweeds-Hongaarse auteur Gellért Kovács in een boek over het onderwerp, getiteld ‘Dark skies over Budapest’.

De betrokkenheid van Wallenberg bij het niet-communistische verzet is waarschijnlijk de belangrijkste reden waarom hij door het leger van de Sovjet-Unie is ontvoerd. Na de oorlog werd nooit meer iets van hem vernomen.

Christelijke organisaties hebben tientallen jaren later nog geprobeerd uit te vinden of hij nog in leven was, maar de Sovjets hielden altijd vol dat hij moest zijn overleden.

De auteur ziet in Wallenbergs meedoen aan..........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!