Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

maandag 17 juni 2013

Hongarije gestart met rampenzender vanwege wateroverlast

In Hongarije is vorige week een speciale rampenzender gestart vanwege de wateroverlast. Via Árvízvédelmi Rádió, oftewel Vloed Radio, worden luisteraars 24 uur per dag op de hoogte gebracht van de toestand in het land. Het station maakt gebruik van de FM-frequenties, die tot januari van dit jaar gebruikt werden door Neo FM.

Net als andere landen in Midden-Europa heeft ook Hongarije te kampen met flinke wateroverlast. Omdat de Donau op diverse plekken buiten zijn oevers is getreden riep premier Orbán onlangs al de noodtoestand uit. Meer dan 1000 mensen moesten hun huizen verlaten en er zijn ruim twee miljoen zandzakken geplaatst om de Donau in bedwang te houden.

Inmiddels zakt de Donau weer, maar desondanks is.........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!