Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

zondag 30 juni 2013

De Dobos taart

Zo moet het eruit komen te zien. 6 lagen chocolade taart. Gemaakt van luchtige biscuitdeeg, chocolade crème met een cacaogehalte van 72%. Bedekt met toffee en versierd met mijn karmel rozen.

Qua baktechniek gezien is het een erg moeilijke taart om te maken. De Dobos taart bestaat uit vijf of zes of nog meer lagen biscuitdeeg. Deze lagen worden afzonderlijk gebakken, gevuld met chocoladecrème en bedekt met toffee.

Het recept werd in 1885 ontwikkeld door Jozsef C. Dobos. Dit had als resultaat dat ook de rest van Europa kennis kon maken met zijn specialiteit, die overigens een sensatie was in de Hongaarse hoofdstad. In 1906 maakte Dobos zijn recept bekend. Hiermee zorgde hij er voor dat zijn naam voor altijd bekend zou blijven.

Benodigdheden:

Origineel recept, volgens Jozsef C. Dobos.

Het deeg:6 eieren (gesplitst)

120g suiker...........

KLIK HIER om het hele recept te lezen !!!

KLIK HIER voor meer informatie over de Dobos taart in de Wikipedia !!!