Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

zaterdag 22 juni 2013

Budapest: Wat viel ons op?

Budapest. Twee steden in één. Dat heb ik de afgelopen dagen zeker gemerkt. Budapest is prachtig. Zowel Buda als Pest heeft zijn mooie delen. Natuurlijk heb ik ook verschillen gemerkt tijdens mijn verblijf.

Zoals we de afgelopen dagen vaak hebben gehoord, moet je voor je rust naar Buda gaan. Dat beeld kan ik ook zeker bevestigen. Buda is rustig, mooi en je kunt daar vooral genieten van de natuur en enkele toeristische trekpleisters. Buda heb je ook wel in één dag gezien. Voor het uitgaansleven, de winkels en nog vele anderen bezienswaardigheden kun je beter naar Pest gaan.

Pest is veel drukker, maar in sommige opzichten zeker net zo prachtig als Buda. Daarnaast is Pest veel groter en dus niet in één dag te bezichtigen. Niet alle districten in Pest zijn even mooi.

Op één dag waren we in district 13, de rand van Budapest. Daar was helemaal niks te zien, het zag er een beetje treurig uit en het enige wat je er vond waren sombere gebouwen en huizen.

Interessant dat het in Pest ook........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!