Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

zondag 9 juni 2013

Boedapest - Hoogwater (18): Nagenoeg een stabilisatie van het waterpeil

Op het moment van dit schrijven, 9 juni, 20.00 uur, staat het waterpeil van de Donau op 890 cm, dit nadat gedurende enige uren er een stand was van 889 cm. De huidige verwachting is dat het waterpeil hooguit nog enkele centimeters zal gaan stijgen. Maar, van een kritieke situatie waarbij de hoger gelegen kades zullen gaan overlopen, is momenteel geen sprake.

Wél zijn er op diverse plaatsen kleine lekkages in de nooddijken maar omdat er continue controle is, worden die ongemakken zo snel als mogelijk opgelost. De grootste problemen concentreren zich nu rond het I. Bem rakpart. Daar ontstaan kleine lekkages omdat het grondwater hoog staat en het water geen andere weg kan vinden. De hoosbui van gisteren toonde dat overduidelijk aan.

Er schijnen ook problemen te zijn in de HÉV lijn 5 tunnel onder de Margit híd, maar de meest recente berichten geven aan dat er geen gevaar is en dat de schade minimaal zou zijn. Wél is met name de situatie rond I. Batthyány tér kritiek. De lekkages zorgden ervoor dat sinds eerder vanmiddag al het openbaar vervoer rond dit knooppunt wordt omgeleid.

Minister-President Viktor Orbán kwam aan het begin van de avond weer........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!