Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

zondag 23 juni 2013

Boedapest - Hoogstwaarschijnlijk zijn de laatste maanden aangebroken voor de "Vier Tijgers Chinese markt"

De Négy Tigris piac (Vier Tijgers Chinese markt), sinds 1994 bestaand in Budapest, is zeer bekend, maar ook berucht.

De naam is overigens misleidend, want niet alleen Chinese producten zijn er aanwezig of worden verkocht. Onder andere ook Vietnamezen en Thai behoren tot de verkopers komen en de handelswaar komt ook uit die landen. Wie de markt ooit heeft bezocht, weet wat voor puinhoop het is. Smalle paadjes, een chaos qua uitgestalde waren en in alle opzichten gevaarlijk. Gevaarlijk omdat de elektrische voorzieningen slecht zijn, tussen de opgestapelde zeecontainers hangen de elektriciteitsdraden zonder enige bescherming in weer en wind en een deel van de markt wordt overdekt door zeilen.

Óók gevaarlijk omdat u er wapens kan kopen. Meestal blijft dit beperkt tot stiletto's, boksbeugels etc., maar onder de tafel is het ook mogelijk vuurwapens aan te schaffen. Zo'n markt zou in Nederland direct worden gesloten. Toch heeft de markt ook iets van charme, heb je iets nodig, al is het nep, je vindt het er voor een lage prijs.

Een shirt van het Nederlands Elftal........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!