Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

zondag 2 juni 2013

Bleekneusjes uit Hongarije in Delft in 1920

Enkele jaren geleden sprak een vrouw ons in Budapest aan met de vraag of we een antwoord konden geven op de vragen die zij had over haar moeder die vlak na WO I naar Nederlands was gekomen om op kracht te komen na de barre misère van die oorlog. Daarom zoek ik mensen die antwoorden of tips kunnen geven

Hongaarse kinderen kwamen na WO I naar Nederland

Direct na de Eerste Wereldoorlog lag Europa ernstig in puin. Vooral de (verliezende) landen van het Hongaars-Habsburgse Rijk hadden extreem geleden van deze waanzinnige oorlog. Op initiatief van het Internationale Rode Kruis zijn toen uitgemergelde kinderen een tijd ondergebracht in Nederland, onder meer in Delft.

Een tijd geleden sprak ik in Budapest een Hongaarse vrouw die vertelde dat haar moeder direct na de eerste wereldoorlog tot de groep kinderen had behoord die naar Nederland mocht en in Delft werd ondergebracht. Waarschijnlijk begin 1920.

Ze heeft helaas geen enkele naam of adres van...........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!