Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

zaterdag 25 mei 2013

VVD: in 2014 stoppen met Hongaarse stedenband

Hoofddorp - De gemeente zou in 2014 na de viering van het 25-jarig bestaan van de stedenband moeten stoppen met de officiële contacten met de Hongaarse zusterstad Hódmedzõvásárhely. Dat zei VVD-fractievoorzitter Henk Kuipers donderdagavond in de gemeenteraad. Volgens hem is de stedenband niet meer van deze tijd.

Aanleiding voor de politieke discussie over de stedenband was het pleidooi van Forza! om per direct te stoppen met de stedenband. Volgens die fractie moet er een sterk signaal worden afgegeven richting Hongarije, omdat het land volgens politieke waarnemers afglijdt naar een bedenkelijk niveau, waarbij haat tegen minderheden als zigeuners, homo´s en zwervers steeds meer de kop opsteken.

Een voorname rol is daarbij volgens Forza!-fractievoorzitter Paul Meijer weggelegd voor de ultranationalistische partij Fidesz, die met name in Hódmedzõvásárhely groot is. Zowel de vorige als de huidige burgemeester van Hód is lid van die partij. Meijer zei dat burgemeester Theo Weterings moet worden beschermd tegen 'dit soort lieden'.

Forza! kreeg totaal geen steun voor.........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!