Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

donderdag 16 mei 2013

Volgens het Hof van Justitie EU (HvJ EU) mag Hongarije weigeren om een deel van de btw, die ten onrechte van aftrek was uitgesloten, terug te geven

Volgens het Hof van Justitie EU (HvJ EU) mag Hongarije weigeren om een deel van de btw, die ten onrechte van aftrek was uitgesloten, terug te geven. Dit is niet in strijd met het EU-recht. Het HvJ EU stelt hier wel voorwaarden aan.

Het Hongaarse Alakor Gabonatermelő és Forgalmazó Kft. sluit een subsidieovereenkomst met het Hongaarse Ministerie van Landbouw en Plattelandsontwikkeling. De overeenkomst strekt er toe om Alakor in staat te stellen om een project te financieren in het kader van het operationeel programma voor plattelands- en landbouwontwikkeling.

Op grond van de Hongaarse wetgeving kan de voorbelasting die was betaald over de uitgaven voor het gesubsidieerde project niet worden afgetrokken voor zover zij betrekking had op het gedeelte dat was gefinancierd met het ontvangen steunbedrag. Naar aanleiding van het PARAT Automotive Cabrio-arrest van 23 april 2009, (nr. C-74/08) van het HvJ EU verzoekt Alakor om teruggaaf van de btw die zij door de beperking van het recht op aftrek niet in mindering had kunnen brengen.

Volgens de Hongaarse fiscus heeft........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!