Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

dinsdag 14 mei 2013

Vanaf 15 mei: vaker betalen voor de trein als 65+

Vanaf 15 mei: vaker betalen voor de trein als 65+

Met ingang van woensdag 15 mei veranderen de regels voor het reizen met de trein in Hongarije en deze regels zijn ook van toepassing op de treinverbindingen binnen Budapest. Op die dag worden namelijk wijzigingen doorgevoerd voor het "Express train supplement" (Pótjegyet) welke van toepassing is op snelle en semi-snelle treinverbindingen. Vooral voor 65+ betekent dit een versobering van het aantal treinverbindingen waarvan gratis gebruik kan worden gemaakt.

Het "Express train supplement" kent, met ingang van die 15 mei 2013, 456 lijnen /verbindingen, welke u hier kunt bekijken en waarop de toeslag van toepassing is. Het is een aanpassing van een reeds bestaande regel en vooral het aantal verbindingen dat in aanmerking komt voor zo'n toeslag is uitgebreid (ruim 200 meer....). Voor ca. 2500 verbindingen / dienstregelingen, waaronder de InterCity verbindingen (die al niet gratis waren), is zo'n toeslag niet vereist. De overige veranderingen met betrekking tot dit onderwerp zijn marginaal.

Bij de aanschaf van een ticket dient u voor deze 456 verbindingen, naast een normaal ticket, óók een toeslag ticket aan te schaffen welke dezelfde geldigheidsduur heeft als het ticket. Maar, het "Express train supplement" is niet gebonden aan een bepaalde lijn en garandeert ook geen gereserveerde zitplaats.

De prijs is afhankelijk van.........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!

KLIK HIER voor meer informatie op de website van de MÁV in het Engels !!!

KLIK HIER voor meer informatie op de website van de MÁV in het Duits !!!