Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

vrijdag 17 mei 2013

Hongarije: “De gewichtige waarschuwing van Merkel”

Tijdens het Europese Forum gisteren in Berlijn zijn bondskanselier Merkel en Peer Steinbrück, de sociaal-democratische kandidaat voor het bondskanselierschap, in botsing gekomen over eventuele sancties tegen Hongarije. Het land wordt ervan beschuldigd de principes van het communautaire recht te schenden.

Steinbrück, schrijft Népszava, heeft uitsluiting van Hongarije binnen de EU ter sprake gebracht. Verder wil hij dat Merkel persoonlijk en ook vanuit de Europese Volkspartij, waar zij beiden deel van uitmaken, meer druk uitoefent op de Hongaarse premier, Viktor Orbán.

De bondskanselier verklaarde echter achter de Europese Commissie te staan, die vindt dat de controversiële Hongaarse wetten veranderd moeten worden. Merkel heeft duidelijk gemaakt voorkeur te geven aan overtuigingskracht boven dreigementen, zij eist “aanpassingen van grondwetten of amendementen als deze niet conform de Europese verdragen zijn”.

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!