Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

vrijdag 24 mei 2013

Hongaars talent vlucht naar Europa

Hongarije kampt met een piek van emigratie door hoogopgeleide inwoners, volgens sommigen het gevolg van de autoritaire koers van de regering.

De conservatieve Fidesz-partij, die een comfortabele tweederdemeerderheid heeft in het parlement, heeft al verschillende controversiële beslissingen genomen die de macht concentreren. Ze legde onder meer de onafhankelijkheid van het gerecht en de vrijheid van meningsuiting aan banden.

Zonder overleg met andere partijen of het middenveld werd ook een nieuwe grondwet door het parlement gejaagd, waarin de waarden van het christendom, het gezin en patriottisme centraal staan. Veel intellectuelen voelen zich steeds minder thuis in hun land.

"We denken eraan om het land te verlaten", zegt Sára, een jonge moeder van dertig uit Újlipotváros, een trendy wijk in Boedapest, gegeerd onder intellectuelen en de middenklasse. "Mijn vriend, mijn kindje van veertien maanden en ik worden onder de nieuwe grondwet niet langer als gezin bestempeld."

"Het is niet alleen het feit dat we niet samen belasting kunnen betalen. Het gevoel maakt ons razend: met welk recht kan de overheid zeggen dat we geen gezin zijn? Terwijl de rest van Europa homoseksuelen gezinsrechten geeft, gaan wij in de tegenovergestelde richting."

Feit is dat al heel wat hoogopgeleide Hongaren het land hebben verlaten. Volgens officiële cijfers leven 300.000 Hongaren in het buitenland, maar Gyorgy Matolcsy, gouverneur van de Centrale Bank, sprak onlangs van een half miljoen emigranten in de voorbije jaren. Dat is 5 procent van de Hongaarse bevolking.

Politiek debat

De reden voor de groeiende vlucht is onderwerp van.........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!

KLIK HIER voor: Will Hungary become a country of migrants?