Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

maandag 22 april 2013

Nederland, hoeder van Europese waarden

Nederland, Duitsland, Finland en Denemarken willen sneller ingrijpen als lidstaten Europese waarden met voeten treden ... Nederland heeft boter op het hoofd

De Europese Commissie steunt de Nederlandse oproep voor een striktere naleving van de Europese waarden, zoals mensenrechten, democratie en rechtsstaat. Nederland deed samen met Duitsland, Finland en Denemarken een beroep op Brussel nieuwe maatregelen te treffen, zo meldt het AD maandag.

Europees commissaris Viviane Reding (Justitie) ziet het initiatief van de vier landen als politieke steun, schrijft het AD. Reding verwees in een vergadering van de ministers van Buitenlandse Zaken van de EU in Luxemburg naar de verklaring van de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken, Frans Timmermans, en zijn Duitse, Finse en Deense collega's.

Hongarije

De vier initiatiefnemers van dit normen- en waardenoffensief hebben waarschijnlijk een land als Hongarije in gedachten, waar onlangs een omstreden grondwetswijziging is doorgevoerd. Volgens de Europese Commissie stroken de Hongaarse grondwetswijzigingen niet met EU-recht en de beginselen van de rechtsstaat.

De Europese Commissie is dan ook de wijzigingen juridisch aan te vechten bij.......

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!