Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

woensdag 24 april 2013

Hongarije wil tonen hakenkruis verbieden

Het parlement van Hongarije is akkoord gegaan met een gematigd plan om het tonen van nazi en communistische symbolen te verbieden. Dat gebeurde nadat duizenden Hongaren zondag de slachtoffers van de Holocaust herdachten, terwijl er grote zorgen zijn over het toenemende antisemitisme in het land.

In februari werd het beboeten van mensen voor tonen van symbolen als hakenkruis of de rode ster door het hoogste gerechtshof nog ongrondwettelijk genoemd en een ‘excessieve beperking’ van de vrijheid van meningsuiting. Het hof zei daarmee een vergelijkbare richtlijn van het Europese Hof voor Mensenrechten te volgen.

Maar het parlement stemde met 320 stemmen voor en zes tegen (bij twee onthoudingen) maandag in met het voorstel voor het nieuwe plan.

Zij menen dat..........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!