Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

donderdag 11 april 2013

Een beetje regen in Boedapest

Op zondagmorgen regent het niet als we opstaan, maar de voorspellingen zijn zeer vochtig...

Iets voor 10.00u stappen we met fikse tred de straat uit, bewonderen onderweg al eens een automobiel relikwie uit de tijd van het socialistiche arbeidersparadijs en lopen langs de kortste weg richting rode bussen en die weg loopt over Ráday Utca... de "horeca" straat... waar alle terrassen mooi opgeplooid wachten tot het lente wordt... maar dat zal voor vandaag niet meer zijn...

Het blijft gelukkig droog tot aan het bussenvertrekplein, waar we net eentje zien vertrekken en de hoek omdraaien... 't is kwart na en normaal rijden ze op het hele en halve uur... ik ga verhaal halen bij één van de jongelui in rood Hop-on jekkertje en die bevestigd mij dat de bus net weg is... dát had ik ook al in de mot, maar ik wil weten wanneer de volgende dan gaan aanzetten, want hun schema klopt duidelijk niet met dat van de folder!

Hij bekijkt me wat wantrouwig en denkt waarschijnlijk dat ik ambras zoek, maar niets is minder waar... 'k leg uit dat het allemaal OK is voor mij, dat ze voor mijn part vertrekken als ze goesting hebben, maar dat we gewoon willen weten of het de moeite loont om te wachten op een volgende... want hier een half uur staan wachten, dat zien we niet zitten, dan kunnen we evengoed te voet verder! Hij weet het precies ook niet goed meer, de vorige zat wel bomvol en is dan maar voor tijd vertrokken, maar of we nu tot 10.30u of tot 11.00u moeten wachten, dat is niet direct duidelijk... ook voor hem niet!

We bedanken hem vriendelijk en zeggen dat we..........

KLIK HIER om het hele artikel te lezen en de foto's te bekijken !!!