Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

donderdag 25 april 2013

De Gelukkige Olifant komt naar Ede

In het Raadhuis van Ede vindt maandagmiddag de onthulling plaats van een bijzonder kunstwerk. De Gelukkige Olifant is een keramisch kunstwerk in reliëf gemaakt in 1960 door de Hongaars-Nederlandse beeldend kunstenaar Judith Révész. Het kunstwerk is afgelopen week vanuit Porto Ercole getransporteerd naar Ede.

De Gelukkige Olifant kan vanaf 1 mei tot en met 15 augustus in het Raadhuis tijdens de normale openingstijden worden bekeken door belangstellenden.

Vakantievilla 'L 'Élefante Felice´

De vakantievilla 'L 'Élefante Felice´ in Porto Ercole van koningin Juliana en prins Bernhard was jarenlang de geliefde bestemming van de leden van de Koninklijke familie. Aan de gevel van het witte zomerverblijf is destijds het kleurrijke tegeltableau 'L'Élefante Felice' aangebracht. De olifant is circa twee meter breed, ruim anderhalve meter hoog en weegt ongeveer 2000 kg.

De naam van het zomerverblijf 'L'Élefante Felice' in Toscane verwijst naar de grote liefde van prins Bernhard voor de Big Five van Afrika en met name voor de bedreigde Jumbo. Hij was zelf zoals bekend een grote verzamelaar van olifanten, die vaak Jumbo´s worden genoemd. Ook de plezierjachten van de familie droegen de naam Jumbo. Het laatste schip van prins Bernhard had de naam Jumbo V.

Keramiste Judith Révész bood koningin en prins aan een olifant te maken.

De Hongaars-Nederlandse Judith Révész (1915) heeft.......

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!

KLIK HIER voor meer informatie over Judith Révész !!!



KLIK HIER om de video te bekijken op YouTube !!!