Luxe vakantiewoning in het Mediterrane gedeelte van Hongarije met privé zwembad                   De Hongarije Vakantiekrant                  Luxe vakantiehuis in Zuid Hongarije met privé zwembad
Hongaarse tvWeerkaartWisselkoersHongarije webcams - Live webcams in HongarijeHongaarse kranten rssLandkaart HongarijeHuisartsen in Hongarije 2Sztaki woordenboek - Hier in dit blog !!!

Pagina's

KLIK HIER voor de startpagina !!

dinsdag 30 april 2013

Cellist János Starker (88) overleden

Cellist János Starker is overleden. De in Hongarije geboren Amerikaan stierf gisteren in zijn woonplaats Bloomington. Dat meldt de universiteit van Indiana, waar hij professor was. Hij werd 88 jaar oud.

Starker geldt als een van de grootste cellisten van de de twintigste eeuw en won in 1992 een Grammy. 'Starker was een echte gigant onder de kunstenaars', aldus universiteitsvoorzitter Michael McRobbie. 'Weinig kunstenaars bereikten zo'n technisch meesterschap, creativiteit en briljante podiumuitstraling.'

Starker werd in Boedapest geboren en werd al meteen een wonderkind genoemd. Op zijn zesde gaf hij zijn eerste concert, op zijn achtste gaf hij zelf les aan andere kinderen.

Zijn jeugd wordt echter overschaduwd door......

KLIK HIER om het hele artikel te lezen !!!

KLIK HIER voor meer informatie over János Starker in de Wikipedia !!!